dissabte, 9 de novembre del 2013

Cowboy Bebop

Cowboy Bebop
SINÒPSIS 

La sèrie gira entorn a cinc personatges, Spike Spiegel, Jet Black, Faye Valentine, Edo i el gos Ein. Malgrat que a l'inici de la sèrie nomès apareixen Spike i Jet com a personatges principals, ben aviat la resta de la tripulació de la "Bebop" (la nau on viuen i viatgen) farà la seva aparició.
La sèrie compta amb un argument principal que dóna voltes sobre la relació d'Spike amb un antic amor anomenat Giulia (o Julia, a la versió original,) i amb l'enemistat que l'enfronta a un personatge sanguinari, anomenat Bishas (Vicious a la versió original), que havia estat company d'Spike quan aquest treballa per un grup mafiós en el passat.
Tot i que la sèrie recupera de tant en tant aquest argument principal, que és "l'espina dorsal" de Cowboy Bebop, s'ha de tenir en compte que dels 26 episodis de la producció, amb prou feines 5 o 6 tracten aquesta trama principal, i que la resta d'episodis es basen en capítols dedicats a la resta de la tripulació de la nau, o bé en aventures secundàries dels personatges de la sèrie, normalment basades en aconseguir detenir un determinat individu sobre els quals pesa una recompensa (amb resultats més o menys afortunats, depenent de cada cas).

Cowboy Bebop és una sèrie de temàtica futurista, on diferents planetes, satèl·lits naturals i fins i tot asteroides del Sistema Solar estan habitats pels humans (com per exemple Mart, Venus, o Ganimedes (satèl·lit)), i on la Terra, degut a un accident tecnològic a la Lluna (relacionat amb els portals hiperespacials per viatjar més ràpid pel Sistema Solar), està pràcticament deshabitada per la contínua inseguretat que suposa patir la caiguda de fragments lunars a la superfície terrestre, anys després de l'accident. En aquest accident, gran quantitat de la població humana va morir, i dels 6 mil milions d'éssers humans del 2020 (moment de la catàstrofe), passa a haver-hi només mil tres-cents milions l'any 2071 (època on es desenvolupa la història de la sèrie), convertint l'accident del portal en el desastre més gran conegut mai per la humanitat.
Degut a l'alt nivell de crims que viu la població humana en aquesta època d'inseguretat, es reinstauren els sistemes de recompenses propis del vell "Far West" americà. Així doncs, les autoritats encoratgen a caçarrecompenses per que detinguin vius als malfactors, i els entreguin a la justícia per cobrar la recompensa que pesa sobre els seus caps. La recompensa nomès es podrà cobrar si els delinqüents entregats estan vius i no morts. L'única moneda universal (i fictícia a la realitat) de l'època futurista que descriu Cowboy Bebop és el Woolong, amb símbol ₩. Curiosament, el símbol ₩ es el que s'utilitza a la realitat pel Won Coreà, i com a altra curiositat, en xinès, Woolong significa "Cinc Dracs". Encara que no està clar, ni s'ha dit mai explícitament, el Woolong fictici de la sèrie d'animació equivaldria en valor al ien japonès.

DESCÀRREGA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada